вторник, 6 ноември 2012 г.

Шоколадово-карамелен бананов пай.

Една страхотна рецепта,на която попаднах: 
Беше предизвикателство за мен,но се справих!

Никога не бях правила "маслен блат" с бисквити и все се опасявах,че ще се разпадне,тъй като става много крехка текстура след печене.И разбира се от толкова стараене не минах без гафове...Но първо един снимков спам.


Продукти:
150гр маслени бисквити (при мен-230гр за всеки случай и формата ми е по-голяма)
100гр разтопено масло (при мен пак мааалко повече)
350гр дулсе де лече (отново импровизация при липса - пудинг карамел)
2 големи банана
200гр шоколад
300гр сметана
*150гр сметана за гарниране
  и настърган шоколад за поръсване

Всичко направих както беше описано в оригиналната рецепта,обаче...При печенето на бисквитената кошничка всичко уж мина добре,докато не дойде време да я извадя и... изгорих се по невнимание и изпуснах формата.Познайте какво стана?
Всичко се разпадна и натрошените бисквити падната на пода...
трагедия... :D
След няколко минути самокритика,намусена отидох до магазина за още бисквити и накрая всичко стана гладко,като по план.


Доволна останах от резултата.С доза импровизация и малко критика се получи задоволително добре.Пък и дегустаторите останаха впечатлени.


И парченце:


Като за финал нещо хумористично и приятна вечер от мен. :)

















2 коментара:

  1. Кофти е било в началото, обаче пък резултата си заслужава! Изглежда фантастично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря.Е юнак без рана не може,без гаф в кухнята не минава.Но всичко е добре,когато завърши добре... или завърши вкусно. :)

      Изтриване